<< Back

Digital kunst transformerer byen

Kulturnatten slår dørene op for en masse spændende events på fredag. Noget jeg især glæder mig til, er de digitale kunst- og videoinstallationer hos Dansk Arkitektur Center og Thorvaldsen Museum, da installationerne er med til at iscenesætte vores urbane omgivelser og ’forstyrre’ vores oplevelse af byens rum og arkitektur - på en levende måde.

”Digitally Disturbed” – DAC

Det digitale kunst- og videoinstallationsprojekt Nordic Outbreak indtog tidligere på året New York med udstillinger i det offentlige rum præsenteret af Streaming Museum. Nu vises udvalgte projektioner og videoinstallationer skabt af otte nordiske kunstnere med forskellige digitale perspektiver på rum, arkitektur og urban identitet på Dansk Arkitektur Center.

Særskilt for kulturnatten på fredag er en stedspecifik facadeinstallation af den islandske kunstner Egill Sæbjörnsson. Værket består af en videoprojektion og lyd udviklet specielt til Dansk Arkitektur Centers facade. Eventet foregår i tidsrummet kl. 19.30 – 24.00 fredag den 11. oktober 2013.

Udstillingen “Digitally Disturbed” kan desuden opleves i DAC den 11. - 20. oktober 2013. Læs mere om Digitally Disturbed her

Videomapping og lysprojektioner – Thorvaldsen Museum

Designstuderende fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering giver museets facade og hvide marmorskulptur inden for et nyt udtryk ved brug af lysprojektioner.

Læs mere om eventet hos Thorvaldsen her

Foto (courtesy: kunsten.nu): fra tidligere installation af Egill Sæbjörnsson på The Watermill Center, New York.